facebook twitter flickr youtube Sindicaciˇ

Antoni Verger

Presentaciˇ

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de M╔S per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorLa Rambla sense Urdangarin

antoniverger | 04 Desembre, 2011 21:56

Al plenari d'aquest mes de desembre PSM-IV-ExM presentarem una moció perquè se suprimeixi l’especificació “dels Ducs de Palma de Mallorca” de la denominació oficial de “La Rambla”.

És evident que “La Rambla”, un dels espais més emblemàtics de la ciutat, no hauria d’haver perdut mai el seu nom popular i tradicional. Ara bé, en aquests moments se fa especialment insostenible i humiliant pels ciutadans que paguen els seus imposts mantenir l’afegitó “dels Ducs de Palma de Mallorca”, quan existeixen “indicis seriosos”, segons Auto judicial, de què Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó s’han pogut veure involucrats dins una apropiació indeguda de fons públics.

Independentment de les responsabilitats penals que es puguin derivar al final de tot el procés, pareix clar, segons consta ja a un Auto judicial, que en el marc de dos convenis de col·laboració, l’Instituto Noos, que presidia Urdangarin, va ingressar un total de 2,3 milions d’Euros del Govern de les Illes Balears, sense que es realitzàssin tots els serveis pactats, i facturant preus totalment desproporcionats en relació als serveis reals que es prestaven.

Per tot això, consideram imprescindible perquè els ciutadans recuperin la confiança en les institucions, altres dues qüestions que també incloem a la moció: 

a) Que s’estingeixi el títol honorífic de “Ducs de Palma de Mallorca”. Tan Palma com Mallorca lluiten per netejar una imatge molt malmesa a nivell estatal, i inclús internacional, per la catarata d’investigacions judicials, imputacions i condemnes per corrupció originades principalment per les “festes” del Govern Matas. Ara, Palma i Mallorca tornen a ser sinònims de corrupció en part pel fet de què Urdangarin i Cristina de Borbó ostenten un “ducat” amb el nom de la nostra illa i ciutat. Això no es pot permetre en un país turístic com el nostre, que viu de la bona imatge que pugui transmetre a l'exterior.

b) Que Iñaki Urdangarin, o al seu defecte la Casa Reial, donin amb urgència les explicacions oportunes i manifestin el compromís clar i rotund de tornar els doblers a les arques públiques si finalment se demostra el delicte de malversació de cabdals públics que s’està investigant. 

Posted in Palma . Comentaris: (8). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent