facebook twitter flickr youtube Sindicaciˇ

Antoni Verger

Presentaciˇ

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de M╔S per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorFundaciˇ Turisme Palma 365: Oportunitat o "fiasco"?

antoniverger | 18 Gener, 2012 20:35

Ningú discuteix ja que el model econòmic vigent fins ara a Balears, basat en la construcció desaforada, l’explotació dels recursos sense planificació, i l’ús de mà d’obra intensiva i poc qualificada, ha fracassat estrepitosament. Alguns, des de l’ecologisme polític i l’esquerra, ja fa dècades que així ho pronosticàvem. Ara però, en el context actual de crisi econòmica i de crisi de model financer, productiu, energètic, etc., des de la política s’imposa centrar la mirada en el futur i ajudar a construir un nou model de reactivació econòmica basat en la sostenibilitat, innovació, economia verda, valor afegit, etc.

Pareix clar que el turisme és l’única possibilitat per redreçar la preocupant situació econòmica, arrossegar cap a dinàmiques positives la resta de sectors, i oferir així oportunitats als nostres emprenedors, joves, petits comerciants, aturats, etc.

Des del grup municipal de PSM-IV-ExM estam convençuts que Palma pot liderar un canvi de cicle econòmic i de tendència posant en valor el seu patrimoni i cultura. Això vol dir fer de Palma la capital turística de la Mediterrània, orientada a aprofitar tot el seu potencial cultural, patrimonial, gastronòmic, esportiu, festiu, etc. El centre històric de la ciutat antiga –amb la Seu, el barri antic, els casals senyorials i les cases menestrals, les esglésies i convents, els vestigis de diverses civilitzacions històriques–; l’oferta cultural, musical i artística al llarg de l’any; la petja d’il•lustres estadants i visitants significats en molts de camps de la creació artística o intel•lectual; el comerç de proximitat i l’oferta gastronòmica de qualitat; l’accés fàcil a la mar i als indrets de costa i de clima amable; la possibilitat de pràctiques esportives diverses i properes a l’entorn urbà, inclòs el senderisme en muntanyes properes a la ciutat... són cartes que ens permeten jugar amb habilitat en pro d’un turisme de qualitat i enriquidor per a Palma. Algunes d’aquestes qüestions ja les hem concretat, davant la inactivitat de l’equip de govern del PP, amb tot un seguit de propostes al Plenari de l’Ajuntament, com l'incentivació de rodatges, creació d’un centre d’interpretació del Call Jueu, festivals de música, etc. que han estat aprovades per unanimitat. 

Ara és urgent convertir en realitat aquestes i d’altres propostes, promovent així la reactivació econòmica de Palma. Promocionar turísticament Ciutat no és mostrar una Palma postissa, desarrelada, homogeneïtzada i sense identitat. Allò que farà realment atractiva la ciutat i que la pot convertir en destinació turística de primer ordre, és posar l’èmfasi i l’accent en la seva dimensió cultural, en la seva creativitat i en tot allò que la identifica i la singularitza. Això és el que defensarem i del que volem ser garants al Patronat de la nova Fundació Turisme de Palma. Certament, el PP ha demostrat en aquest principi de legislatura poca sensibilitat cap al patrimoni arquitectònic, natural i cultural de Palma, però des del PSM-IV-ExM seguirem insistint en què és precisament la posada en valor d’aquest patrimoni el que ens permetrà atreure turistes els 365 dies a l’any.

L’aposta del PSM-IniciativaVerds-Entesa és convertir de bon de veres Palma en la capital turística de la Mediterrània i que això redundi en el sanejament econòmic, l’augment del benestar i qualitat de vida dels ciutadans, i la projecció i promoció del propi país. Nosaltres ja havíem incorporat la creació d’una Fundació Turisme de Palma al nostre programa electoral. Una iniciativa de col•laboració mixta público-privada, model d’èxit a altres ciutats com Barcelona, que pot ser una bona eina per caminar cap a l’assoliment d’aquests objectius, sobretot si s'aconsegueix el compromís i implicació del sector turístic, una mica dubitatiu encara a la vista de les aportacions de capital efectiu, que han estat simbòliques.

En qualsevol cas, si el PP gestiona la Fundació amb voluntat de consens, intel•ligència, professionalitat, honestedat i respecte a la nostra identitat, trobarà la nostra col•laboració lleial i constructiva. Si no és així, si després de 20 anys d’inactivitat tornam a generar un altre "fiasco", serà realment imperdonable. Els joves, aturats, emprenedors, petits empresaris, no poden esperar més. Tenim l’obligació d’aprofitar i afavorir totes i cada una de les possibilitats de generar ocupació.

Posted in Palma . Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent