facebook twitter flickr youtube Sindicaciˇ

Antoni Verger

Presentaciˇ

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de M╔S per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorConfirmat: Biel Company ha mentit

antoniverger | 11 Juny, 2012 13:07

Diumenge a l'UH Biel Company confirmava, ell mateix!, que fins ara havia mentit sobre les quanties del Conveni Ferroviari que havien arribat a Balears.

 

No eren 57,5 Milions d'Euros, com ha estat repetint reiteradament Company els darrers mesos (també al xat del DM de la setmana passada), SINÓ 143 milions que han arribat a Balears provinents de l'Estat per sufragar obres de tren en virtut del Conveni ferroviari. L'única salvetat és què, segons ell, n'hi ha 32 que encara els està reclamant al Ministeri de Foment perquè, malgrat estaven acordats, encara no han arribat.

És a dir, el mateix conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori reconeix, a la fí, que "se fermaren" 110,5+32 milions d'Euros. Exactament les quanties que explicava jo en el meu post anterior...completament diferents a les que havia anat explicant Company fins ara!

Llàstima que després de quedar en evidència, enlloc de fer acte de contricció i rectificar, Biel Company contraataca amb dues noves falsedats per intentar camuflar la seva manca de voluntat d'acabar les obres o la seva incapacitat. Vaig dir que no en deixaria passar ni una més de mentida. Aquí ve la resposta. 

Segons Company, la segona addenda al Conveni Ferroviari va significar “una renúncia” a 386,25 milions d’Euros del Conveni!!! Per favor, estam parlant d’una addenda, un afegitó a un Conveni plenament vigent que segueix consignant 443 milions d’Euros. Les addendes mai han substituit els continguts dels convenis, simplement afegeixen i modifiquen algunes questions puntuals. A aquesta addenda se concreten les anualitats del Ministeri de Foment de 2010 i 2011 per un valor de 29’5,  però això no afecta en absolut a la quantia total del Conveni, que segueix essent de 443 milions. Hem de recordar, així també ho reconeix Company, que, a més de les anualitats del Ministeri de Foment, el Ministeri d'Hisenda també aportava fons per complir el Conveni i que a les Comissions bilaterals Estat-CAIB de seguiment del Conveni nosaltres sempre explicàvem i documentàvem totes les licitacions i obres que anàvem fent, per un valor, ja s'ha dit, de 220 milions d'Euros. L’Addenda no va significar en cap cas una renúncia a la resta del Conveni. Mai es va plantejar per ningú i és un absurd jurídic. A Madrid deuen estar contents, amb uns representants balears que, amb l’intent de deixar malament als seus antecessors, són capaços d'argumentar la renúncia, tot solets, a un Conveni de 443 milions jurídicament exigible.

La segona falsedat de Company és que se licitaren les obres sense pressupost. Les licitacions i les adjudicacions de les obres se feien amb "llum i taquígrafs" als consells d’administració de SFM, amb tots els informes favorables dels serveis tècnics i econòmics. Les inversions del tren eren plurianuals, a executar en diferents anys, i evidentment hi havia consignació pressupostària suficient per afrontar les obres els anys 2010 i 2011. Mai vàrem licitar obres sense pressupost. No hi va haver cap incompliment legal. Mai. Una cosa per cert que no pot afirmar el PP, ja que Mabel Cabrer com a consellera de Transports, va aprovar modificats de contractes per valor de 80 milions d’Euros sense pressupostar per acabar les obres del Metro a temps just abans de les eleccions de 2007.

En definitiva, Company reconeix que va mentir amb els 57 milions però necessita tornar a dir falsedats per intentar "tapar" la seva incompetència per tirar endavant les obres del tren de Llevant. Seria hora que el conseller, enlloc de retreure als anteriors gestors que només “fermàssim” 143 milions d’Euros, començàs a exigir el compliment del Conveni a Madrid i explicàs perquè ell només ha aconseguit “fermar” 7 milions (Pressuposts generals de l’Estat per 2012) dels 300 milions que l’Estat encara deu a Balears en matèria ferroviària. Ja du tot un any al capdavant de la Conselleria.

Tot i la crisi, el cert és que l’Estat no ha aturat les inversions ferroviàries a la península, 5.107 milions prevists als pressuposts generals de l’Estat a l’any 2012 (només 2.000 milions per l’AVE Madrid Galícia!), però en canvi Madrid "ninguneja" a Company i perjudica als ciutadans de la comarca de Llevant mantenint paralitzades unes obres a mig fer que són una vergonya i un greu problema per la ciutadania de Son Servera, Sant Llorenç, Artà i Manacor. 

Sr Conseller, des del PSM-IV-ExM li oferim tota l'ajuda que poguem prestar per anar a Madrid a reclamar els doblers que són dels ciutadans d'aquestes illes. Quan érem al govern ja denunciàrem per escrit al Ministeri de Foment els seus incompliments a l'hora de dotar adequadament les partides als pressuposts de l'Estat per complir a bon ritme el Conveni. Si ens vol d'aliats per això, ens tendrà. Si per contra, com pareix fins ara, l'interessa més dir falsedats per "salvar la cara" a Rajoy(i el seu AVE a Galícia!) i renunciar a un Conveni i unes obres en que no hi creu, ens tendrà radicalment en contra. Rectifiqui per favor, encara és a temps, els pobles de Llevant li agrairan.    

 

 

Posted in Entrevistes . Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Falsedats de Biel Company sobre el tren de Llevant

antoniverger | 06 Juny, 2012 13:59

Ahir, el megaconseller Biel Company va fer una entrevista xat al DM.

Una vegada més, contestant la pregunta d'un internauta, va insistir en flagrants falsedats sobre la qüestió del tren de Llevant. Som conscient del que pot arribar a cansar als ciutadans discussions entre polítics del tipus "i tú més" en aquests moments en què tots hauríem d'estar pensant en el futur i en contribuir a impulsar mesures per reactivar i assentar les bases d'una nova economia. Per això, fins ara havíem decidit no entrar a discutir les acusacions i falsedats de Company i cia.
Ara bé, la insistència en la mentida per part dels dirigents del PP i la falta de contestació podria arribar a fer pensar a algú que consentim que el que diuen pot ser cert. I això sí que NO! He decidit no deixar-ne passar ni una més. A cada falsedat, una contestació.

La pregunta i la resposta en qüestió al xat són aquestes que transcric en negreta: 

"5. Estau tudant les obres fetes pell tren de Llevant. Una obra que no havia de costar res perquè venia finançada per l´Estat l´estau tudant. Ja sabeu què voleu fer?

» els qui varen iniciar ses obres del tren del llevant son uns irresponsables. Ni hi havia els doblers ni res de res de lo que voste diu. Esta mal imformat i ara li explicare sa veritat: nomes hi havia pactat amb Madrid 57´5 milions de euros i en varen licitar 220. quan noltros entrarem al Govern, les obres del tren de Manacor-Arta feia quasi 6 mesos que ja no es pagaven. els irresponsables que iniciaren aquestes obres sense tenir els doblers de Madrid, han fet que algunes empreses ho estiguin passant molt malament i a mes a mes han fet un desastre ecológic. si vol mes informació li puc donar, pero no es deixi enganar amb falsetats i mentides damunt el famos conveni ferroviari."

El pacte amb l'Estat, plasmat a un Conveni publicat al BOE nº42 de 18 de febrer de 2009, és d'un total de 443 Milions d'Euros en inversions ferroviàries a Balears. Aquest Conveni obliga jurídicament i és exigible judicialment, ben igual que el de Carreteres que el Govern Matas va exigir judicialment al govern Zapatero. Per tant, no menteixi Sr. Company, és completament fals que amb Madrid hi hagués només 57,5 milions “pactats”.

Efectivament, en el marc d’aquest Conveni de 443, se varen licitar 220 milions d’Euros, que serviren per electrificar Palma-Inca-S’Enllaç, ampliar els tallers de Son Rullan, suprimir passos a nivell, obres de telecomunicacions i seguretat, i començar les obres del Manacor-Artà. Només amb les obres d’electrificació de Palma-S’Enllaç i adquirir els nous trens elèctrics, que tan content va inaugurar vostè Sr.Company, ja se gastaren 100 milions d’Euros aportats per l’Estat mitjançant el Conveni. Per tant, perquè insisteix tant en la clamorosa mentida de què només hi havia “pactats” i han arribat 57,5 milions? Com haurien pogut acabar les obres d’electrificació si faltaven més de la meitat dels doblers?

La realitat és que entre fons del Ministeri de Foment (57’5 milions), fons estatutaris de 2010 del Ministeri d’Hisenda (55 milions) i 30 milions més del conveni del tramvia que a final de legislatura es passaren al tren, arribaren a Balears un total de 143 milions d’Euros per a inversions ferroviàries. Amb els fons estatutaris del 2011 hi havia el compromís d’Hisenda d’aportar les quanties suficients per seguir amb les obres del Conveni Ferroviari. 

La veritat, Sr.Company, és que Madrid, una vegada més, està incomplint els seus compromisos amb Balears. Als Pressuposts de l’Estat de 2012 hi ha unt total 5.107 milions d’Euros destinats a inversions ferroviàries. Quans li han tocat a Balears? La ridícula xifra de 7 milions. A més, el Sr. Montoro va manifestar de manera rotunda la setmana passada que l'Estat incomplirà una Llei orgànica, l'Estatut d'Autonomia de Balears, i no arribaran Balears ni un Euro dels fons estatutaris del 2012!  

Per cert, sap quan gastaran els seus companys del PP del Consell Insular en iniciar les obres del “imprescindible” 2on Cinturó de Palma? 200 milions d’Euros provinents del…Ministeri de Foment!! Ningú pot anar a Madrid a explicar que abans de començar unes obres noves d’autopista seria millor dedicar els doblers a acabar unes obres a mitges de tren?

Queda clar Sr Conseller quines són les seves prioritats i les del PP. Autopistes enlloc de tren. I encara té la santa barra de xerrar de “desastre ecològic”, per favor! Aquest projecte té tots els informes favorables de la Comissió Balear de Medi Ambient. I evitarà en un futur la "temptació" tan del PP de solventar els problemes de mobilitat amb una nova autopista que consumeix quatre vegades més de territori que el tren.  

Sr Company, no amagui la seva incompetència o falta absoluta de voluntat d’acabar les obres qualificant de “irresponsables” als anteriors gestors de la Conselleria de Mobilitat. Se posi a fer feina d'una vegada i exigeixi, tant al seu conseller d'Hisenda com a Madrid, el finançament necessari per seguir amb les obres. Si no ho fa, arribarem a pensar que està perjudicant als habitants de Llevant deixant-los sense tren amb l’única finalitat de poder-nos denigrar dia sí dia també. I això és intolerable. El poble no li perdonarà.                

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Posted in Entrevistes . Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent