facebook twitter flickr youtube Sindicaciˇ

Antoni Verger

Presentaciˇ

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de M╔S per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorEl futur del tren a Mallorca

antoniverger | 13 Agost, 2015 21:24

FETS (una realitat escandalosa):

1) Entre 2011 i 2015, quan la crisi econòmica era més profunda, i es "retallava" a tot l'Estat en salut, educació, atenció a la dependència, etc., l'Estat central va seguir invertint entre 2.500 i 3.000 milions d'€ anuals en obres de noves línies d'AVE. Pareix que el 2016 la inversió en obres d'AVE's encara s'incrementarà molt. 

2) Entre 2011 i 2015, incomplint els seus compromisos legals (Conveni ferroviari, Estatutàries), l'Estat ha invertit 0€ en transport públic i tren a Mallorca.

Un autèntic insult i una estafa als ciutadans que vivim i treballam a Mallorca i les Balears.

FUTUR (urgent i necessari):

El Pla Director Sectorial de Transports d'IB (PDST), aprovat el 2006 amb gran consens social i de totes les forces polítiques i encara vigent, marca quin ha de ser el desenvolupament de la xarxa de transport públic.   

En aquesta línia, què és NECESSARI i URGENT fer en transport ferroviari a Mallorca?

1) ELECTRIFICACIÓ total de la línia (falten els trams fins a Sa Pobla i Manacor).
2) Tren d'ALCÚDIA (des de Sa Pobla, en paral·lel a l'actual carretera, arribant fins a les portes de la ciutat d'Alcúdia i molt aprop del nucli residencial del Port d'Alcúdia). 
3) TREN DE LLEVANT (Manacor-Artà i prolongació fins a Cala Ratjada).

S'ha de dir que a més d'urgent i necessari també seria POSSIBLE si ens arribàs de l'Estat anualment una inversió només del 2% del que s'inverteix anualment en AVE's. No és cap absurd, de fet a Balears som gairebé el 2% de la població de l'Estat.

Una qüestió que em preocupa és que, lamentablement, pareix que ha calat dins un sector de la ciutadania el DISCURS "anti-tren", i en concret "ANTI-TREN DE LLEVANT", que ha reiterat el Govern Bauzá durant tota la passada legislatura.

1) Alguns diuen que el tren de Llevant seria molt LENT (es diu que es torbaria 2h30m. o fins i tot 3 hores en arribar a Palma).
Això és totalment FALS.
El trajecte Palma-Manacor electrificat i express (sense o amb poques aturades intermitges es podria cobrir en 45 minuts). El Manacor-Artà-Cala Ratjada, fent totes les aturades, es podria fer en 35 minuts.
És a dir, en 1 hora i 20 minuts es podria anar de Cala Ratjada a Palma, sense transbordaments. Els vehicles tren-tram Manacor-Artà estan capacitats per arribar fins a Palma (i ho farien en un temps molt competitiu respecte al cotxe privat). 

2) També es diu que aquesta línia tendria molts POCS USUARIS.
Tampoc és exactament així.
Els estudis de demanda situaven el llindar d'usuaris anual entre Manacor i Artà el primer any en 575.000. Pocs? El corredor Inca-Manacor té al voltant de 600.000 usuaris. El Govern Bauzá, que volia tancar hospitals, ni tan sols es va atrevir a insinuar el tancament del tren a Manacor. Per què? Perquè l'arribada del tren ha significat una millora substancial per la mobilitat de manacorins, petrers o sineuers que seria inimaginable eliminar. Així, per què idò no s'hauria de posar en marxa el Manacor-Artà, el qual tendria pràcticament el mateix nombre d'usuaris que el tren de Manacor? Més si tenim en compte que amb al imprescindible perllongació fins a Capdepera i Cala Ratjada es calculava que el corredor podria a arribar a tenir el primer any d'explotació fins a 1,2 milions d'usuaris.

Són temps de canvis profunds, es parla molt de canvi de model social, econòmic, territorial, etc., però també és molt urgent a Mallorca i Balears un canvi profund de l'actual MODEL de MOBILITAT, amb gran preponderància del cotxe privat, caminant decididament cap a un nou model on el transport públic sigui una alternativa real i eficaç.

I el desenvolupament d'un sistema ferroviari potent, modern, eficient i digne (com el que he descrit i descriu també el PDST) és una peça fonamental en aquest canvi de model.

Per això, no em varen agradar les declaracions del conseller de Transports, el socialista Joan Boned, en les que "aparcava" el projecte del tren de Llevant. El nou Govern Balear ha de ser molt insistent exigint a l'Estat un tractament JUST i el compliment dels seus compromisos amb Balears en matèria ferroviària i transport públic. Simplement, s'ha de demanar que ens arribi la part que ens correspon d'aquest gran desenvolupament ferroviari que s'està fent a la península.

NO PODEM NI VOLEM RENUNCIAR!

Posted in Mobilitat . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

DESIMPUTAT. Tres conclusions sobre l'Auto de l'AudiŔncia i una confessiˇ

antoniverger | 01 Agost, 2015 13:16

Tres CONCLUSIONS de l'AUTO de l'AUDIÈNCIA i una confessió

1) L'Audiència diu clara i rotundament que NO estic IMPUTAT per la comissió de cap delicte.
Després d'un any i mig, es tracta del primer pronunciament judicial favorable en la línia del que sempre hem defensat.

2) L'Audiència constata que:
a) el gerent de SFM, JR Orta, va tardar més de 3 mesos en contestar un requeriment judicial (de fet, va esperar i allargar els terminis fins que varen passar les eleccions),
b) Orta fins i tot va ser advertit pel jutjat de que es podien acordar contra ell diligències per un delicte de desobediència.

3) L'Audiència admet que "lo que está sucediendo...es una dilación intolerable y ya después de tantos meses de investigación el estatus de imputado deja de ser una garantía para convertirse en una carga".

Ara que començam a veure la llum al final del túnel vos he de CONFESSAR que tot plegat ha estat una mica dur. A partir d'una denúncia falsa, "política", malintencionada (el denunciant, JR Orta, em va reconèixer en persona que ell era conscient de que la seva denúncia "no tenia cap fonament ni recorregut"), s'ha generat una situació autènticament SURREALISTA.

Simplement, fent feina per la millora del transport públic, vàrem decidir electrificar la línia Palma-Inca (i vàrem tramitar els projectes d'electrificació fins a Sa Pobla i Manacor).
A la vista de que SFM ja disposava d'uns trens elèctrics, els tècnics varen determinar que s'havien d'adquirir els nous trens per cobrir el trajecte Palma-Inca al mateix fabricant dels trens elèctrics que ja teníem (una situació prevista dins la Llei de Contractes del sector de transports).
Evidentment, els trens es varen comprar exactament en el moment i en la quantia que els enginyers varen establir.

Veure convertida aquesta operació ordinària d'adquisició de trens (idèntica a les que ha fet SFM, o FEVE o RENFE, tota la vida), amb tots els informes favorables, tramitada impecablement a nivell administratiu, en un "grave caso de corrupción de la cúpula de transportes del Pacte", amb les conseqüències personals i polítiques que això té, genera una sensació d'impotència i ràbia enormes.

Per sort, després de l'Auto de l'Audiència d'ahir (i després de les declaracions en seu judicial dels enginyers, dels "oblits" i dilacions de n'Orta, etc.) pareix que tot s'encamina cap a una resolució favorable i definitiva.
El PP volia acabar amb jo "políticament" i perjudicar MÉS...i n'hem sortit REFORÇATS!

Una vegada més (i no em cansaré de repetir-ho), MOLTES GRÀCIES A TOTS els que m'heu donat suport tot aquest temps

Posted in Mobilitat . Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent