facebook twitter flickr youtube Sindicació

Antoni Verger

Presentació

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de MÉS per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorPP de "Palma Mallorca": Provincianisme ranci "sin complejos"

antoniverger | 28 Novembre, 2011 17:10

Ha estat la guinda, el colofó de tota una sèrie de "modernitats" del PP de Palma. Ara resulta que Palma és Palma de Mallorca. S'imposa la visió forana, pròpia de la burocràcia estatal, "madrilenya", per damunt la visió pròpia, arrelada a la toponímia i valors tradicionals, i que reivindica Palma com una capital orgullosa, capaç de projectar-se al món per ella mateixa, amb tot el seu patrimoni arquitectònic i cultural proclamat en primera persona.

Palma és Palma, simplement, igual que Còrdova és Còrdova i no Còrdova d'Espanya (o d'Andalusia), tot i què a Argentina existeix una important ciutat amb el mateix nom. Si els cordovesos no necessiten canviar el nom oficial de la seva ciutat amb afegitons postissos, perquè nosaltres sí l'hauríem de canviar? La resposta és clara: per pur provincianisme, perquè pels nostres dirigents del PP "castellano-balear", si a la capital del regne s'estimen més denominar a la nostra ciutat "Palma de Mallorca" segur que tenen raó, segur que en saben més que nosaltres, que no som més que els acomplexats habitants d'una petita província "allende los mares".

Ningú nega que en determinats usos lingüístics sigui millor afegir "de Mallorca" o "(Mallorca)" a la denominació de la nostra capital, per distingir-la i evitar equívocs. Però d'aquí a modificar la denominació oficial de Palma, "castellanitzant-la" en contra del que diu l'Estatut, la llei, i tots els criteris tècnics i científics autoritzats, hi ha un llarg camí que mai ningú s'hauria d'haver atrevit a recòrrer. I molt manco ara, en què la ciutadania està esperant dels governants que dediquin totes les seves energies a impulsar polítiques d'ocupació i reactivació econòmica enlloc de perdre el temps en debats estèrils, ja resolts des de tots els punts de vista fa molt de temps.

Tot això és encara més preocupant, si ho sumam a tota una sèrie d'actuacions irracionals, curtes de mires i provincianes d'un PP de Palma, sí, sí, de Palma!, que massa vegades sembla que ha perdut completament el nord. En només cinc mesos de "gestió" hem pogut tocar amb les mans "iniciatives" del PP tan "modernes" com la destrucció del carril bici d'Avingudes, la irrupció de cotxes i camions dins l'eix cívic de Blanquerna, l'abandonament del projecte del tramvia, o deixar en l'estacada la rehabilitació i posada en valor d'una arquitectura d'habitatges socials dels 50 al Camp Redó, substituint-la pel model de "nou ric" d'esbucar-ho tot i construir nous edificis impersonals, sense cap caràcter. Queda clar idò, que tenim al capdavant del govern municipal de Palma a la dreta més rància i cavernícola de tot Europa, capaç fins i tot de "vendre" el nom de la ciutat per pur provincianisme i complexe d'inferioritat, i que no fa altre cosa que passes cap a una ciutat cada vegada menys moderna, europea i habitable.

Sincerament, Palma no se mereix tan mals "gestors". No ens queda altre que lluitar molt, amb insistència i arguments sòlids, per aconseguir frenar entre tots determinades decisions i dinàmiques, i perquè venguin temps millors el més aviat possible per la nostra ciutat.                   


Categoria: Palma. Comentaris: (8). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Aşk Sözleri  |  25-05-2012 a les 14:50

  aşk sözleri

 2. 2. Aşk Mesajları  |  25-05-2012 a les 15:13

  aşk mesajları

 3. 3. Doğum Günü Mesajları  |  25-05-2012 a les 15:13

  doğum günü mesajları

 4. 4. Aşk Şiirleri  |  25-05-2012 a les 15:13

  aşk şiirleri

 5. 5. Kandil Mesajları  |  25-05-2012 a les 15:14

  kandil mesajları

 6. 6. Anlamlı Sözler  |  25-05-2012 a les 15:14

  anlamlı sözler

 7. 7. kurtlar vadisi pusu son bölüm izle  |  22-09-2012 a les 06:09

  kurtlar vadisi pusu son bölüm izle

 8. 8. kuzey güney izle  |  22-09-2012 a les 06:09

  kuzey güney izle