facebook twitter flickr youtube Sindicació

Antoni Verger

Presentació

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de MÉS per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorFalsedats de Biel Company sobre el tren de Llevant

antoniverger | 06 Juny, 2012 13:59

Ahir, el megaconseller Biel Company va fer una entrevista xat al DM.

Una vegada més, contestant la pregunta d'un internauta, va insistir en flagrants falsedats sobre la qüestió del tren de Llevant. Som conscient del que pot arribar a cansar als ciutadans discussions entre polítics del tipus "i tú més" en aquests moments en què tots hauríem d'estar pensant en el futur i en contribuir a impulsar mesures per reactivar i assentar les bases d'una nova economia. Per això, fins ara havíem decidit no entrar a discutir les acusacions i falsedats de Company i cia.
Ara bé, la insistència en la mentida per part dels dirigents del PP i la falta de contestació podria arribar a fer pensar a algú que consentim que el que diuen pot ser cert. I això sí que NO! He decidit no deixar-ne passar ni una més. A cada falsedat, una contestació.

La pregunta i la resposta en qüestió al xat són aquestes que transcric en negreta: 

"5. Estau tudant les obres fetes pell tren de Llevant. Una obra que no havia de costar res perquè venia finançada per l´Estat l´estau tudant. Ja sabeu què voleu fer?

» els qui varen iniciar ses obres del tren del llevant son uns irresponsables. Ni hi havia els doblers ni res de res de lo que voste diu. Esta mal imformat i ara li explicare sa veritat: nomes hi havia pactat amb Madrid 57´5 milions de euros i en varen licitar 220. quan noltros entrarem al Govern, les obres del tren de Manacor-Arta feia quasi 6 mesos que ja no es pagaven. els irresponsables que iniciaren aquestes obres sense tenir els doblers de Madrid, han fet que algunes empreses ho estiguin passant molt malament i a mes a mes han fet un desastre ecológic. si vol mes informació li puc donar, pero no es deixi enganar amb falsetats i mentides damunt el famos conveni ferroviari."

El pacte amb l'Estat, plasmat a un Conveni publicat al BOE nº42 de 18 de febrer de 2009, és d'un total de 443 Milions d'Euros en inversions ferroviàries a Balears. Aquest Conveni obliga jurídicament i és exigible judicialment, ben igual que el de Carreteres que el Govern Matas va exigir judicialment al govern Zapatero. Per tant, no menteixi Sr. Company, és completament fals que amb Madrid hi hagués només 57,5 milions “pactats”.

Efectivament, en el marc d’aquest Conveni de 443, se varen licitar 220 milions d’Euros, que serviren per electrificar Palma-Inca-S’Enllaç, ampliar els tallers de Son Rullan, suprimir passos a nivell, obres de telecomunicacions i seguretat, i començar les obres del Manacor-Artà. Només amb les obres d’electrificació de Palma-S’Enllaç i adquirir els nous trens elèctrics, que tan content va inaugurar vostè Sr.Company, ja se gastaren 100 milions d’Euros aportats per l’Estat mitjançant el Conveni. Per tant, perquè insisteix tant en la clamorosa mentida de què només hi havia “pactats” i han arribat 57,5 milions? Com haurien pogut acabar les obres d’electrificació si faltaven més de la meitat dels doblers?

La realitat és que entre fons del Ministeri de Foment (57’5 milions), fons estatutaris de 2010 del Ministeri d’Hisenda (55 milions) i 30 milions més del conveni del tramvia que a final de legislatura es passaren al tren, arribaren a Balears un total de 143 milions d’Euros per a inversions ferroviàries. Amb els fons estatutaris del 2011 hi havia el compromís d’Hisenda d’aportar les quanties suficients per seguir amb les obres del Conveni Ferroviari. 

La veritat, Sr.Company, és que Madrid, una vegada més, està incomplint els seus compromisos amb Balears. Als Pressuposts de l’Estat de 2012 hi ha unt total 5.107 milions d’Euros destinats a inversions ferroviàries. Quans li han tocat a Balears? La ridícula xifra de 7 milions. A més, el Sr. Montoro va manifestar de manera rotunda la setmana passada que l'Estat incomplirà una Llei orgànica, l'Estatut d'Autonomia de Balears, i no arribaran Balears ni un Euro dels fons estatutaris del 2012!  

Per cert, sap quan gastaran els seus companys del PP del Consell Insular en iniciar les obres del “imprescindible” 2on Cinturó de Palma? 200 milions d’Euros provinents del…Ministeri de Foment!! Ningú pot anar a Madrid a explicar que abans de començar unes obres noves d’autopista seria millor dedicar els doblers a acabar unes obres a mitges de tren?

Queda clar Sr Conseller quines són les seves prioritats i les del PP. Autopistes enlloc de tren. I encara té la santa barra de xerrar de “desastre ecològic”, per favor! Aquest projecte té tots els informes favorables de la Comissió Balear de Medi Ambient. I evitarà en un futur la "temptació" tan del PP de solventar els problemes de mobilitat amb una nova autopista que consumeix quatre vegades més de territori que el tren.  

Sr Company, no amagui la seva incompetència o falta absoluta de voluntat d’acabar les obres qualificant de “irresponsables” als anteriors gestors de la Conselleria de Mobilitat. Se posi a fer feina d'una vegada i exigeixi, tant al seu conseller d'Hisenda com a Madrid, el finançament necessari per seguir amb les obres. Si no ho fa, arribarem a pensar que està perjudicant als habitants de Llevant deixant-los sense tren amb l’única finalitat de poder-nos denigrar dia sí dia també. I això és intolerable. El poble no li perdonarà.                

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Categoria: Entrevistes. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. kuzey güney izle  |  22-09-2012 a les 06:07

    kuzey güney izle

  2. 2. kurtlar vadisi pusu son bölüm izle  |  22-09-2012 a les 06:07

    kurtlar vadisi pusu son bölüm izle