facebook twitter flickr youtube Sindicació

Antoni Verger

Presentació

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de MÉS per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorConfirmat: Biel Company ha mentit

antoniverger | 11 Juny, 2012 13:07

Diumenge a l'UH Biel Company confirmava, ell mateix!, que fins ara havia mentit sobre les quanties del Conveni Ferroviari que havien arribat a Balears.

 

No eren 57,5 Milions d'Euros, com ha estat repetint reiteradament Company els darrers mesos (també al xat del DM de la setmana passada), SINÓ 143 milions que han arribat a Balears provinents de l'Estat per sufragar obres de tren en virtut del Conveni ferroviari. L'única salvetat és què, segons ell, n'hi ha 32 que encara els està reclamant al Ministeri de Foment perquè, malgrat estaven acordats, encara no han arribat.

És a dir, el mateix conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori reconeix, a la fí, que "se fermaren" 110,5+32 milions d'Euros. Exactament les quanties que explicava jo en el meu post anterior...completament diferents a les que havia anat explicant Company fins ara!

Llàstima que després de quedar en evidència, enlloc de fer acte de contricció i rectificar, Biel Company contraataca amb dues noves falsedats per intentar camuflar la seva manca de voluntat d'acabar les obres o la seva incapacitat. Vaig dir que no en deixaria passar ni una més de mentida. Aquí ve la resposta. 

Segons Company, la segona addenda al Conveni Ferroviari va significar “una renúncia” a 386,25 milions d’Euros del Conveni!!! Per favor, estam parlant d’una addenda, un afegitó a un Conveni plenament vigent que segueix consignant 443 milions d’Euros. Les addendes mai han substituit els continguts dels convenis, simplement afegeixen i modifiquen algunes questions puntuals. A aquesta addenda se concreten les anualitats del Ministeri de Foment de 2010 i 2011 per un valor de 29’5,  però això no afecta en absolut a la quantia total del Conveni, que segueix essent de 443 milions. Hem de recordar, així també ho reconeix Company, que, a més de les anualitats del Ministeri de Foment, el Ministeri d'Hisenda també aportava fons per complir el Conveni i que a les Comissions bilaterals Estat-CAIB de seguiment del Conveni nosaltres sempre explicàvem i documentàvem totes les licitacions i obres que anàvem fent, per un valor, ja s'ha dit, de 220 milions d'Euros. L’Addenda no va significar en cap cas una renúncia a la resta del Conveni. Mai es va plantejar per ningú i és un absurd jurídic. A Madrid deuen estar contents, amb uns representants balears que, amb l’intent de deixar malament als seus antecessors, són capaços d'argumentar la renúncia, tot solets, a un Conveni de 443 milions jurídicament exigible.

La segona falsedat de Company és que se licitaren les obres sense pressupost. Les licitacions i les adjudicacions de les obres se feien amb "llum i taquígrafs" als consells d’administració de SFM, amb tots els informes favorables dels serveis tècnics i econòmics. Les inversions del tren eren plurianuals, a executar en diferents anys, i evidentment hi havia consignació pressupostària suficient per afrontar les obres els anys 2010 i 2011. Mai vàrem licitar obres sense pressupost. No hi va haver cap incompliment legal. Mai. Una cosa per cert que no pot afirmar el PP, ja que Mabel Cabrer com a consellera de Transports, va aprovar modificats de contractes per valor de 80 milions d’Euros sense pressupostar per acabar les obres del Metro a temps just abans de les eleccions de 2007.

En definitiva, Company reconeix que va mentir amb els 57 milions però necessita tornar a dir falsedats per intentar "tapar" la seva incompetència per tirar endavant les obres del tren de Llevant. Seria hora que el conseller, enlloc de retreure als anteriors gestors que només “fermàssim” 143 milions d’Euros, començàs a exigir el compliment del Conveni a Madrid i explicàs perquè ell només ha aconseguit “fermar” 7 milions (Pressuposts generals de l’Estat per 2012) dels 300 milions que l’Estat encara deu a Balears en matèria ferroviària. Ja du tot un any al capdavant de la Conselleria.

Tot i la crisi, el cert és que l’Estat no ha aturat les inversions ferroviàries a la península, 5.107 milions prevists als pressuposts generals de l’Estat a l’any 2012 (només 2.000 milions per l’AVE Madrid Galícia!), però en canvi Madrid "ninguneja" a Company i perjudica als ciutadans de la comarca de Llevant mantenint paralitzades unes obres a mig fer que són una vergonya i un greu problema per la ciutadania de Son Servera, Sant Llorenç, Artà i Manacor. 

Sr Conseller, des del PSM-IV-ExM li oferim tota l'ajuda que poguem prestar per anar a Madrid a reclamar els doblers que són dels ciutadans d'aquestes illes. Quan érem al govern ja denunciàrem per escrit al Ministeri de Foment els seus incompliments a l'hora de dotar adequadament les partides als pressuposts de l'Estat per complir a bon ritme el Conveni. Si ens vol d'aliats per això, ens tendrà. Si per contra, com pareix fins ara, l'interessa més dir falsedats per "salvar la cara" a Rajoy(i el seu AVE a Galícia!) i renunciar a un Conveni i unes obres en que no hi creu, ens tendrà radicalment en contra. Rectifiqui per favor, encara és a temps, els pobles de Llevant li agrairan.    

 

 

Categoria: Entrevistes. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. kuzey güney izle  |  22-09-2012 a les 06:09

    kuzey güney izle

  2. 2. kurtlar vadisi pusu son bölüm izle  |  22-09-2012 a les 06:09

    kurtlar vadisi pusu son bölüm izle