facebook twitter flickr youtube Sindicaciˇ

Antoni Verger

Presentaciˇ

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de M╔S per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorLa Rambla torna a ser La Rambla...per˛ Urdangarin seguirÓ sent el Duc de Palma

antoniverger | 04 Febrer, 2013 12:48

Al plenari de dia 31 de gener de 2013, després d'un any de demanar-ho, finalment PP i PSOE rectificaren la seva oposició inicial i votaren a favor de la moció de PSM-IV-ExM per fer que La Rambla tornàs a ser La Rambla i deixar així de retre homenatge a Iñaki Urdangarin a un espai tan emblemàtic de Ciutat. Una gran victòria de la ciutadania. PP i PSOE s'adonaven, amb un any de retard, que no es pot estar completament al marge del que pensen i senten una immensa majoria de ciutadans.  

Va ser un dia realment històric. L'Ajuntament de Palma va fer alguna cosa més que canviar el nom a un carrer. La indignació de la gent és enorme i institucions, equilibris i tabús que pareixien "intocables" des de feia més de 30 anys se posaven en qüestió amb l'aprovació de la nostra moció.

Però l'alegria no va poder ser completa. El PP ens va demanar que retiràssim el punt nº2 de la nostra moció on s'instava a la Casa Reial a retirar de manera immediata el títol de "Duc de Palma" a Iñaki Urdangarin. És una humiliació haver de sentir dia rere dia a tots els informatius estatals, i fins i tot internacionals, el nom de Palma associat a corrupció per culpa del ducat que ostenta Urdangarin. Malgrat això, el PP ens proposava rectificar el text i que l'Ajuntament tan sols instàs a Urdangarin a "no usar" el títol. Un absurd. Aquesta petició a Urdangarin no té cap efecte. La Casa Reial li va atorgar el títol i només la Casa Reial li pot retirar. Un és duc o no ho és. I Urdangarin ho seguirà sent, i així se seguiran referint a ell els diferents mitjans de comunicació, mentre Cristina de Borbó sigui duquesa i Urdangarin estigui casat amb ella. Només la Casa Reial pot fer que Urdangarin no sigui duc. A ella s'ha d'adreçar l'Ajuntament per aconseguir l'objectiu de que Urdangarin no segueixi danyant la imatge de Palma passejant el nom de la nostra ciutat pels jutjats.

També ens va demanar el PP que retiràssim el punt nº3 de la nostra moció que instava a Iñaki Urdangarin, o al seu defecte a la Casa Reial, a assumir el compromís clar i rotund de tornar els doblers pressumptament defraudats si finalment se demostrava això judicialment. El PP volia eliminar la referència a la Casa Reial, obviant el fet que Urdangarin feia els seus negocis aprofitant la seva condició de membre de la Família Reial. Per això tampoc ho varem poder acceptar.

Aquí vos deix un video amb un fragment de la discussió al plenari     

 

Categoria: Palma. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris