facebook twitter flickr youtube Sindicació

Antoni Verger

Presentació

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de MÉS per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorXipre: L'evidència que aquesta crisi és una estafa

antoniverger | 19 Març, 2013 23:04

Escric aquestes línies quan s'acaba de saber que el Parlament de Xipre ha rebutjat el Pla de Rescat i les condicions imposades per l'Eurogrup. Veurem com acaba la cosa però crec que ja podem afirmar que hi haurà un abans i un després de l'intent de "quita" a Xipre. Amb aquest episodi molts ciutadans europeus han obert els ulls definitivament. Ja tots tenim la prova evident del que està passant. Després de l'intent de "robar" directament als ciutadans xipriotes una part dels seus estalvis ja tots sabem que aquesta crisi en realitat és una gran estafa. Els bancs han generat un enorme forat amb una pèssima política de crèdit i els ciutadans hem de pagar dels nostres doblers per tapar el forat. Ni més ni pus.

Esper que s'hagi acabat per sempre la història del "hemos vivido por encima de nuestras posibilidades" o "el Estado es como una família y tiene que dejar de gastar tanto", etc. Amb el cas de Xipre tot ha quedat clar i evident. Els hi volien robar "directament" els doblers als xipriotes amb la quita, ens els roben "indirectament" a l'Estat espanyol (baixada de sous, augment d'imposts, precarietat laboral, pitjors serveis de salut i educació, etc.). Però també ens roben! És així de clar i ara ja ho sap tothom.

La precipitació i sobèrbia dels poderosos ha fet que s'estampin a Xipre, ni que sigui momentàniament, però el més important: han mostrat clarament les seves cartes, s'han llevat la careta, s'ha fet evident a ulls de tots els europeus, especialment els del sud, que aquesta crisi és un robatori i una estafa.

En definitiva, molt important el que està passant aquests dies a aquest petit estat insular. Sincerament crec que pot ser el principi del final d'una política econòmica que duu els pobles d'Europa cap a l'empobriment i la desigualtat. L'augment de la consciència dels ciutadans ens dóna més eines per frenar políticament l'austericidi que ens imposen a molts milions d'europeus. Sí podem! 

Categoria: Palma. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris