facebook twitter flickr youtube Sindicaciˇ

Antoni Verger

Presentaciˇ

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de M╔S per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorAnÓlisi (molt personal) de les Eleccions Generals 2015.

antoniverger | 22 Desembre, 2015 14:26

LA CLAU: El model social i polític de l'Estat espanyol està esgotat. Els joves (i bastants majors) no tenen feina ni cap perspectiva de futur. I la connivència entre elits econòmiques i el poder polític bipartidista és evident (monopoli elèctriques, rescat bancari, frau fiscal de les grans corporacions, etc.).
L'anhel de canvi, de ruptura amb aquest estat de coses, l'ha sabut representar molt bé Podemos. Aquest ha estat el factor clau (i no un altre) que ha provocat que MÉS hagi quedat sense representació al Congrés dels Diputats. L'onada ha estat molt forta i moltes persones properes a MÉS han optat pel partit de Pablo Iglesias. 
Felicitacions sinceres a Podemos pels seus bons resultats. Els hi desig molta sort i encerts en la seva tasca. I que segueixin guanyant cada vegada més força a nivell estatal a costa del bipartidisme PP/PSOE i la seva crossa (C's). 

AUTOCRÍTICA: Vaig ser molt crític quan es va conformar el Govern. Per responsabilitat vàrem acceptar la presidència del PSOE i que Podem quedàs fóra. Segueisc pensant el que ja vaig manifestar en aquell moment a l'Assemblea de MÉS. No ho hauríem d'haver acceptat. El PSOE i Podem estan exactament on volien. I nosaltres en una posició intermitja, difícil, que Podem i PSOE aprofiten en benefici seu i detriment nostre.  
Dit això, veig uns governs que estan fent coses molt positives (aturada importació de fems, ecotaxa, renda social garantida, frenada dels desnonaments a Palma, aturada Ses Fontanelles, augment de pressupost i personal a Educació i Salut als Pressuposts 2016, etc.). També veig molta gent preparada i compromesa al capdavant de les institucions (parl dels càrrecs públics de MÉS, els que conec).
No puc amagar que no m'agraden algunes indecisions i lentituds dels governs, ni tampoc alguns nomenaments. Però sense conèixer les circumstàncies concretes, de vegades es pot ser injust. 
En qualsevol cas, tenc molt clar que ni l'articulació ni la gestió dels governs ens han restat suport electoral de manera significativa. El factor clau i determinant ha estat un altre. Ja l'he dit. L'anhel de transformar una realitat injusta i la identificació de Podem amb aquest anhel.  
 
MÉS PAÍS: Des de MÉS compartim aquest desig de canvi profund però seguim convençuts de que aquesta terra nostra necessita un projecte polític propi, de base, que la vertebri social i políticament. No arreglarem els nostres problemes fins que no entenguem que estam discriminats negativament i som considerats (i tractats!) com a ciutadans de 4rta categoria a l'Estat espanyol. 
Tenim a Sanitat les llistes d'espera i a Educació les ratios alumne/professor més elevades de tot l'Estat, tenim la nostra economia asfixiada (i menys llocs de feina!) perquè no se compensen els costos d'insularitat ni podem gestionar els aeroports, tenim també un sistema de transport públic i de protecció dels nostres espais naturals molt deficients, i el nostre patrimoni abandonat, i el món cultural aïllat i sense impuls, etc.
Lamentablement, després dels resultats electorals de diumenge a Balears, en que hem substituït el bipartidisme per un quadripartidisme estatal, a Madrid, als Ministeris (un món que conec bé), ho seguiran tenint clar: Balears és una "província rica" que està "còmoda" amb el tracte que té per part de l'Estat. 

Per això és imprescindible que seguim fent feina. Perquè tenim raó i perquè és de justícia. Malgrat hem pujat en un context molt difícil, i hem obtingut uns bons resultats (excel·lents si els comparam amb el que ha passat a Galícia, Navarra, Euskadi, Canàries, Aragó, etc.), han estat insuficients. Necessitam avançar en autoconsciència. Autoafirmar-nos. I no deixar-nos trepitjar. Som un poble, som ciutadans i ciutadanes, i volem que se'ns tracti de manera digna. 

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. Joan  |  22-12-2015 a les 16:17

    Grńcies per la teva feina, Ónims i endavant.

  2. 2. hotmail kaydol  |  01-05-2016 a les 23:31

    Per aix˛ Ús imprescindible que seguim fent feina