facebook twitter flickr youtube Sindicació

Antoni Verger

Presentació

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de MÉS per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorPalau de Congressos: Moltes preguntes i alguna reflexió

antoniverger | 24 Desembre, 2010 12:23

Des del PSM-IniciativaVerds consideram que, així com estan les coses, el millor ara és acabar quan abans el Palau de Congressos i hotel annex. Aquell edifici mastodòntic no pot quedar a mig fer. Això no ho discutim.
Tot i assumint això inicialment, trobam que hi ha marge per fer-nos algunes preguntes que ens permetin situar millor el tema

1. Per què el Grup Barceló, que va resultar adjudicatari de la concessió per a la construcció i explotació, assumint el compromís d'aportar 80 millons d'Euros, encara no n'ha aportat ni un a la construcció? Fins a quin punt l'administració li ha de facilitar que se'n vagi sense assumir aquest compromís?

2. Hi haurà un futur nou concessionari per a l'explotació? Amb quines condicions? És viable econòmicament aquesta explotació?
 
3. És realment l'única alternativa que l'administració hagi d'avançar el pagament de 50 millons del govern (fons estaturis, ahir signaren ja els 20 primers) i un aval de 30 millons més de l'ajuntament? Quines garanties hi ha què aquest doblers els recuperarem amb el canon d'explotació a 40 o 50 anys? No és possible trobar un altre inversor privat per acabar la construcció?

4. I més important encara, com podrem explicar que en temps de crisi no tendrem doblers per fer inversions en centres de dia, escoletes, instal·lacions esportives, etc. als barris de Palma perquè els hem dedicat a invertir en fer un palau de congressos...i un hotel !? Com podrem explicar als veïnats d'Establiments que no hi ha doblers per fer les canonades necessàries per dur aigua a zones urbanes, o per posar voreres a la carretera? O parlant més en general, com podrem explicar que no hi ha doblers per contractar professors a educació, per ajudar a la pagesia, pels serveis socials, per a pagar farmacèutics, per a mantenir les polítiques de transport i mediambientals ?
 
En definitiva, el que plantejam, amb responsabilitat, és que és necessari acabar el palau de congressos, d'acord, però també és imprescindible aconseguir que s'acabi la construcció amb inversió privada. Sobretot tenint en compte la dramàtica situació de les arques públiques i les creixents necessitats socials a atendre ara en temps de crisi. 

No trobarem inversors privats per fer o remodelar centres de dia ni escoletes. Això és segur. Sí que podem aconseguir que n'hi hagi per construir un Palau de Congressos i un hotel, siguin els actuals concessionaris obligats per l'aplicació de penalitzacions (no pareix que estiguin molt disposats a complir voluntàriament els compromissos que firmaren) o siguin uns altres concessionaris després d'un nou concurs.

Categoria: Palma. Comentaris: (10). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Ventafocs  |  24-12-2010 a les 13:20

  Massa dubtes per qui també està al govern de Cort. No serà una jugada per desmarcar-se i marcar perfil?

  A més detect una mica de demagògia quan parles de les infrastructures necessàries a Establiments, per exemple. L'Ajuntament, que és del que estam xerrant, no transfereix ni un cèntim, només avala que Palacio de Congresos SA es pugui endeutar en 30 milions més.

 2. 2. Pep  |  24-12-2010 a les 13:46

  Jo no se si es demagògia o no. Però que Establiments és tercermundista amb el tema de l'aigüa, és una veritat com un temple.

  Sr. Verger, té vosté molta raó. Per escoletes no hi ha inversió privada, per xiringuitos com el Palau de Congressos segur que en trobarem. S'han de prioritzar els projectes socials, que no vendrà cap Acciona a salvar-mos.

 3. 3. tomeu  |  24-12-2010 a les 17:23

  Això era el que demanava, la concrecció de postura pública, i la defensa d'aquesta línia vermella dins l'Ajuntament, no es pot admetre això sense conseqüències. El PSOE s'alia amb el PP per? Per justificar que el Grup Barceló no hagi de perdre l'aval que té posat al concurs? O potser haguem de demanar a la fiscalia si l'equip de Cort incorreix en responsabilitats per la mateixa raó que Ca'n Domenge no podia ser venut a la meitat del seu preu.

 4. 4. antoni verger  |  24-12-2010 a les 18:13

  No és demagògia ni cap jugada. Tot el que he expressat neix de la convicció de què hi ha massa elements que duen a pensar que no és una bona idea avançar en aquests moments 50 millons d'Euros públics i avalar altres 30 per construir el Palau de Congressos i hotel adjacent.
  Efectivament l'Ajuntament només avala, però aquest aval se convertirà en transferència de doblers si no es troba un concessionari dispost a pagar un canon per explotar el Palau.
  En el cas del Govern sí que hi ha una transferència efectiva de 50 millons (20 dels quals ja se signaren ahir)i els altres 30 l'any qui ve, a recuperar mitjançant també el cobrament d'un hipotètic canon d'un suposat explotador en el termini de 40 o 50 anys.
  No tenc cap dubte que les intencions dels nostres socis del PSOE són bones, però aquesta obsessió per acabar ràpidament i sigui com sigui el Palau no ens hauria de fer perdre la perspectiva i el seny.

 5. 5. toni  |  25-12-2010 a les 12:34

  Has escoltat Isaïes i jo et salud: "El partit que avançava a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui viuen al país tenebrós".

  No afluixeu. Qui s'havia compromès a fer una obra per 30 milions i explotar-la durant uns anys, no pot esqueixar el contracte i seguir fent l'obra (per tant, en una contractció pràcticament a dit) i cobrar 110 milions d'euros (qui sap si més).

 6. 6. Güvercin Videoları  |  21-09-2011 a les 19:58

  Güvercin Videoları

 7. 7. Aşk Mesajları  |  21-09-2011 a les 19:58

  Aşk Mesajları

 8. 8. Onur Mete - Lazım Şarkı Sözü  |  20-01-2012 a les 20:22

  Onur Mete - Lazım Şarkı Sözü

 9. 9. Yüksek Sadakat - Parti Çocuğu Şarkı Sözü  |  20-01-2012 a les 20:23

  Yüksek Sadakat - Parti Çocuğu Şarkı Sözü

 10. 10. Ferhat Göçer - Bundan Sonra Şarkı Sözü  |  20-01-2012 a les 20:24

  Ferhat Göçer - Bundan Sonra Şarkı Sözü