facebook twitter flickr youtube Sindicació

Antoni Verger

Presentació

antoniverger

Portaveu de l'Assemblea del PSM-Entesa a Palma i Portaveu del grup municipal de MÉS per Palma

Menu

Menu:

Categories

Mobilitat [12]
General [10]
Palma [21]
Sostenibilitat [1]
Entrevistes [7]
Palma Ara [2]
PSM-Entesa Nacionalista [1]
Aniversari [1]

CercadorBalanç de legislatura (I): hem protegit més de 1.600 hectàrees de territori amenaçat per projectes urbanístics depredadors

antoniverger | 04 Gener, 2011 14:16

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

La setmana passada vàrem presentar el llibret que des de la coalició PSM-INICIATIVAVERDS hem editat per fer balanç de l'acció política de la legislatura. Va ser en un acte al Teatre Mar i Terra, que es va omplir de gom a gom dels molts amics i amigues que ens varen acompanyar.

Aquest és el vídeo que vàrem poder veure.

Pel que fa a aquest balanç, avui vull destacar el capítol de política territorial. Durant aquesta legislatura, des del Govern i des del Consell de Mallorca, hem protegit nombrosos indrets d'alt valor natural i paisatgístic que estaven amenaçats per projectes urbanístics depredadors.

Només amb la llei de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible de les Illes Balears, el Govern (per iniciativa de la llavor Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori) ha protegit més de 1.600 hectàrees de territori a les illes de Mallorca i Eivissa. Els topònims salvats són prou eloqüents: Muleta, Son Real, Cala Marçal, Cala Blanca, Alcanada, Cala Carbó, Cala d’Hort, sa Roca Llisa, Montport, Punta Pedrera, Benirràs, el Vilar, Son Real, ses Feixes, ses Fontanelles...

Però, a més, s'han evitat projectes de camp de golf que haurien suposat un impacte ambiental excessiu: Son Averçó, es Pujols, Son Baco... i, com no, Son Bosc.

La modificació del PTM ha permès desclassificar es Guix (una urbanització en plena Serra de Tramuntana) i eliminar les polèmiques ARTs, autèntics "pelotazos" urbanístics que, sota l'excusa de la reconversió, pretenien créixer urbanísticament en zones com sa Ràpita (Campos).

Per cert, que aquesta modificació només ha estat possible gràcies al fet que des del PSM-EN (i de la resta de companys del BLOC) vàrem aturar un canvi de cromos urbanístic entre el PSOE i UM segons el qual es permetia urbanitzar sa Ràpita a canvi que UM retiràs l'esmena per legalitzar el golf de Son Baco i tancar una de les tantes crisis de govern provocades per les tensions internes dels regionalistes. Era el que alguns varen anomenar el "pacte de sa llampuga", que afortunadament vàrem avortar.

És evident que just aquest balanç ja demostra que val la pena que en aquest país hi hagi governs progressistes i nacionalistes en els quals la presència del PSM-EN sigui decisiva.

Categoria: Palma. Comentaris: (4). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. tomeu  |  04-01-2011 a les 17:27

  Només saber si també hem editat un llibret amb tot allò del Pacte del 2007 que no s'ha complit i perquè?

 2. 2. antoni verger  |  05-01-2011 a les 00:03

  Efectivament Tomeu, hi ha coses que no s'han pogut complir. I així es diu expressament a la introducció del llibre, esmentant el cas concret de Son Espases. No ens amagam.
  M'imagin que tampoc no importa que m'allargui massa en la difícil conjunctura, que ha minvat els recursos de l'administració i ha alterat també, necessàriament, les prioritats.
  Assumint tot això, crec que també és just, i la gent té dret a saber, quines fites s'han aconseguit des de la bona gestió dels nostres companys a les institucions, i també té dret a saber quines d'elles haguéssin estat impossibles sense la nostra participació als diferents governs.
  Al llibre de feina feta hi ha consignats tota una sèrie de fets bastant contrastables. És important que la gent tengui la oportunitat de llegir-lo i jutjar si, ha valgut la pena aturar la locura del govern Matas, i haver pogut establir les bases d'un canvi de rumb significatiu en les polítiques i en la manera de fer-les a Balears, o si pel contrari pesa més el que no s'ha pogut fer. De les coses que no han acabat de sortir bé, ja s'ocuparan els adversaris d'explicar-les. A nosaltres ens correspon exposar tot el que s'ha fet. És la nostra obligació, perquè no ho farà ningú més i perquè és un dret de la ciutadania conèixer-ho.
  En definitiva, que la gent pugui tenir tots els elements de judici necessaris per poder votar de manera conscient i informada el maig d'enguany.

 3. 3. hippieccp  |  13-01-2011 a les 21:47

  Toni,meam si mos fas un dia un monografic de mobilitat a palma.... tramvia... metro... bus... integracio tarifaria... ORA... parquings residents... recuperació de la zona ZAR... via connectora... accesibilitat a son espases... etc... etc...

 4. 4. Aşk Sözleri  |  25-05-2012 a les 15:05

  aşk sözleri